Zwartwit fotografie is de oudste vorm van fotografie en het is nog steeds een opvallende vorm van fotografie. Je kunt op verschillende manieren een digitale zwartwitfoto maken. Je kunt uitgaan van een analoog negatief, er zijn digitale zwartwit camera’s en tenslotte de gangbaarste manier: een digitale kleurenfoto omzetten naar een monochrome versie.

Je kunt zwartwit ook op verschillende manieren gebruiken: het kan als een gewone foto waarbij je kiest voor zwartwit omdat je de kleuren in of rond je onderwerp te veel af vindt leiden van de hoofdzaak. Het gaat er dan om te zorgen dat de nadruk wel op de juiste manier op licht en vorm in de foto valt. Maar je hebt ook de vrijheid om de grenzen van de fotografie op te zoeken en in te zetten op effecten en bijvoorbeeld extreem contrastrijke afbeeldingen te maken.

In deze workshop komen al die mogelijkheden voorbij en worden de gereedschappen die je nodig hebt uitgelegd. De tooncurve is daarbij heel belangrijk en voor de omzetting van kleur naar monochroom is er de selectieve kleurkiezer. Daarnaast zijn er de waarschuwingen voor over- en onderbelichting om in de gaten te houden. Lightroom is het uitgangspunt bij deze workshop, maar Photoshop biedt nog wat noodzakelijke extra gereedschappen, terwijl het ook mogelijk is uitsluitend in Photoshop te werken.

De workshop is inclusief een boek en een afdruk van een eigen foto. Daarvoor kun je vooraf een RAW-bestand opsturen, dat wordt tijdens de workshop als voorbeeld gebruikt en je krijgt er een afdruk van uitgereikt.

Feiten:
Datum: 6 april 2018
Tijden: 10.00 – 16.30
Locatie: Den Bosch
Kosten: E 99,95

SCHRIJF JE HIER DIRECT IN
Workshop Perfect Zwart-wit

  • Datum: 6 april 2018
  • Tijden: 10.00 - 16.30
  • Kosten: E 99,-- ex. btw, incl. lunch, incl. boek Zwart-wit fotografie van Eduard de Kam.
  • Je kunt je tot 1 april inschrijven voor deze workshop

Locatie: Den Bosch