Beleef de magie van Conceptuele fotografie.
Ander kijken, anders leren, anders doen met Flier!

Flier!, oogt in binnen en buitenland veel succes met zijn kleurrijke, conceptuele, krachtige beelden voor uiteenlopende opdrachtgevers. Je wordt deze dag meegenomen in de wereld van Flier! en gaat zelf gecoacht door hem aan de slag.

De dag is opgebouwd uit vier delen:
-Allereerst zal Flier! een presentatie van zijn werk geven. Aan de hand van zijn fotografie geeft hij een kijkje in zijn denkwereld en de opbouw van zijn conceptuele fotowerken.
-Daarna zal Flier! live een concept uitwerken binnen het gezamenlijk thema van de dag.
-In de middag ga je zelf in groepjes aan de slag met het uitwerken van het concept.
-De resultaten worden later in de middag besproken.

De inhoud van het beeld is belangrijker dan de techniek bij deze workshop. Welk verhaal wil je met je foto vertellen, anders kijken, anders leren, anders doen, dat is het doel van deze dag. Dit is een workshop waarbij jezelf gaat fotograferen, voor sommige professionele fotografen erg spannend, want je stelt je kwetsbaar op. Maar Flier! geeft vooral opbouwende feedback gericht op de inhoud van het beeld.

Deze dag zal je onderdompelen in een storm van creativiteit en aan het einde van de dag zal je jezelf verrassen met een nieuwe manier van kijken.
Wil je uitgebreide informatie lezen over deze workshop? Alle details van het programma vind je onderaan op deze pagina.

Feiten:
Wanneer: 5 november 2018
Tijd:  09.30 – 16.30
Locatie: Zundert
Kosten: E 135 ex, btw maar inclusief lunch

Mermaid Color Splash_FlierA

SCHRIJF JE HIER DIRECT IN


Ochtend

Wat is conceptuele fotografie?
Hoe ziet er dat uit in de wereld van Flier!?
Wat is het gedachtengoed achter de Flier! fotowerken?
Met welke doelstelling zijn deze gemaakt en voor wie?
Op dit soort vragen geeft Leon een antwoord tijdens een presentie over fotowerken die hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Aan de hand van fotowerken en fotoprojecten geeft hij een kijkje in de wereld vanFlier! Ook geeft hij tips & tricks m.b.t. het maken van conceptuele fotowerken. In het tweede gedeelte van de ochtend zal Leon een conceptueel fotowerk binnen het gezamenlijk thema van die dag daadwerkelijk uitwerken. Dit is incl. het live fotograferen, verwerken en nabewerken in photoshop. De deelnemers worden geïnspireerd om in de middag zelf of in groepjes aan de slag te gaan om een thema/opdracht uit te werken. Voor de lunchpauze krijgen ze meer uitleg over het thema/opdracht en tips m.b.t. het middagprogramma.

Middag
Deelnemers nemen dat mee waarmee ze zelf aan de slag willen gaan om het fotobeeld te maken. Dat kan zijn met de spiegelreflexcamera, smartphone, (reportage)flitsers en wel of niet notebook meebrengen om te bewerken. Wel is belangrijk dat men goed uit de voeten kan met het meegenomen materiaal om het gewenste resultaat te bewerken. Kortom: neem mee waarmee jezelf graag aan de slag wil deze middag. De deelnemers gaan elkaar fotograferen. Niet iedereen moet fotograferen, dus indien iemand liever alleen model staat ook prima. Er is een visagist aanwezig voor een snelle touch-up voor diegene die op de foto gaan. Leon zal tijdens het middag programma (indien gewenst) tussendoor meekijken om inspiratie en
feedback te geven. Om 15 uur worden alle eindresultaten ingeleverd, zodat er tijdens de middag pauze een presentatie van alle eindresultaten kan worden gemaakt. Na de koffiepauze worden al deze eindbeelden met de groep tijdens een beeldbespreking bekeken en besproken.

Werkwijze & doel
Het inspireren en beleven van conceptuele fotografie in de ochtend. Na de lunch direct aan de slag te gaan met deze inspiratie. Opdracht is het maken van een eindbeeld binnen een gezamenlijk thema. Doel is ook om met de meegenomen en aanwezige middelen een goed eindresultaat neer te kunnen zetten. Welk verhaal vertel jij/jullie met jouw fotobeeld. Anders kijken, anders leren, anders doen, daar draait het programma om.
De inhoud van het fotobeeld (verhaal) is belangrijker dan de techniek bij deze workshop. Door de deelnemers wordt aangegeven wat het verhaal en doelstelling is achter het fotobeeld. Het is natuurlijk erg kwetsbaar om je eindresultaat direct te delen en daarom wordt er met name opbouwende feedback gericht op de inhoud van het fotobeeld gegeven.
Om alles goed te laten verlopen is het wenselijk om in groepjes van minimaal 2 personen te werken. Dan kun je elkaar fotograferen. Ook kan een groepje uit 3-4 personen bestaan. Een ieder in het groepje mag, maar moet niet fotograferen. Ook geheel afhankelijk hoe een ieder wil werken die middag. Per groepje wordt het concept.  Per groepje krijgen de deelnemers 2 uur de tijd om van concept tot eindresultaat te komen.

SCHRIJF JE HIER DIRECT IN
Feiten workshop Beleef de magie van conceptuele fotografie

  • Wanneer: 5 november 2018
  • Tijd: 09.30 - 16.30
  • Kosten: E 135 ex. btw, maar inclusief lunch

Locatie: Zundert