In de marketing van bedrijven en organisaties zie je dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van bewegend beeld. De vraag naar videomarketing is groeiende en video wordt steeds meer gebruikt om de boodschap van een organisatie te delen.
Films worden gemaakt voor bedrijfswebsites, voor sociale media (zoals Facebook en Instagram) en platforms als Vimeo en Youtube. Films die bedoeld zijn om de bedrijfsmissie uit te dragen, ervaringen van klanten te delen of om een bedrijf of organisatie te promoten.

Veel van die films worden gemaakt met de spiegelreflexcamera. Filmen met een fotocamera is relatief goedkoop, het biedt interessante technieken door een totale andere opbouw van een spiegelreflexcamera in vergelijking met filmapparatuur en film opent totaal nieuwe markten voor fotografen. Veel bedrijven zijn op zoek naar goede en gedreven filmmakers voor de presentatie en promotie van hun bedrijf.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop is bedoeld voor fotografen die de stap naar filmen willen maken en daarmee een nieuwe markt willen aanboren. Deze cursus is ook ideaal voor communicatiemedewerkers of webredacteuren die korte films willen maken en daarmee een groter publiek willen bereiken.

Wat leer je:
Dag1:
>basisbeginselen van film.
>basis van het monteren (editen).
>basiskennis geluid en kennis van de diverse microfonen.
>Hoe maak je een goed interview (licht, standpunt en interviewtechnieken)
>Storytelling: Een kennismaking met het vertellen van een verhaal. verhalen.

Na het behandelen van de theorie en een praktijkoefening krijg je aan het einde van de dag een opdracht mee naar huis. Je maakt een film over een item naar keuze, dag2 ga je hiermee aan de slag.

Dag2:
>De tweede dag gaat over het bewerken van beeld. We gaan aan de slag met de montage. Wat is de meest effectieve manier van monteren? Hoe bouw je je een item op? Wat doe je met geluid en hoe kan je met verschillende soorten geluid een andere beleving bij hetzelfde beeld geven?
Na de tweede dag kun je zelf een filmpje maken en monteren en delen.

Wat krijg je:
>een tweedaagse workshop van vakbekwame docenten.
>digitaal lesmateriaal
>koffie/thee/water
>2x lunch
>Tot 3 maanden na de workshop kosteloos support via mail

De workshop wordt gegeven door:
Armando Ello is van oorsprong fotograaf maar inmiddels ook succesvol als filmer. Hij is onder meer werkzaam geweest voor Tedx Education, Sayah Speklikeur, Hoeve Ravenstein, Mediamarkt en Adidas.  Armando Ello is docent aan de opleiding van BeeldCentrum en heeft trainingen verzorgd in opdracht van Nikon.

Werner Pellis is fotograaf, maar is ook opgeleid en werkzaam in de communicatie. Als fotograaf maakt hij vooral studioportretten in de communicatie is hij werkzaam geweest voor opleidingen en instellingen. Werner is hoofddocent van BeeldCentrum.

Feiten:
Wanneer: 24 januari & 28 februari 2019
Tijden: 10.00 – 16.00
Waar: Zundert
Kosten: E 299,00 ex. btw, incl. lunch.

SCHRIJF JE HIER DIRECT IN

 

Feiten: Workshop: Filmen met de fotocamera

  • Wanneer: 24 januari en 28 februari 2019
  • Tijden: 10.00 - 16.00
  • Kosten: E 299,00 ex. btw, incl. lunch

Locatie: Zundert