• Anneke Veronica

  ‘Het volgen van de opleiding fotografie aan het BeeldCentrum heeft mij een sterkere fotograaf gemaakt. Fotografie is altijd een hobby geweest en ik was dan ook een soort zelf aangeleerde fotograaf. Gevoel voor fotograferen had ik al wel maar door het volgen van deze opleiding heb ik veel aspecten van fotografie beter leren begrijpen.

  Er zit een verschil tussen gevoel hebben voor compositie en daadwerkelijk begrijpen waarom een bepaalde compositie je foto sterker maakt. Ik ben nog steeds geen hele technische fotograaf maar begrijp wel wat mijn camera doet en hoe je met licht om moet gaan wat heel bepalend is voor je foto.

   

  Je leert tijdens de opleiding veel over verschillende onderwerpen, daardoor ontdek je wat je leuk vind en ontwikkel je een eigen stijl. Ik ben mijn eigen bedrijf gestart en werk als bruids- en lifestyle fotograaf. Het is zo fijn om bijzondere, waardevolle momenten voor anderen vast te
  leggen zodat de herinnering van deze momenten blijft.

  Mijn stijl is te typeren als licht en romantisch en ik werk het allerliefst met daglicht. Ondanks dat ik echt een gevoelsfotograaf blijf, ben ik ontzettend blij met alles wat ik hier heb mogen leren want ik ben hierdoor echt gegroeid. Dank je wel!

  Anneke Veronica

 • Hanneke de Ligt

  Ik heb de opleiding met veel plezier gevolgd. Ik vond het altijd erg gezellig in de groep waar ik in zat!

  Ook het maken van de opdrachten was een goeie stok achter de deur om te fotograferen en er mee bezig te zijn. De uitdaging van sommige opdrachten die mij best moeilijk leken en die achteraf toch goed gelukt waren. Het heeft mij als fotograaf zeker op weg geholpen.

  Hanneke de Ligt

 • Tim de Hart

  “In 2015 heb ik de vakopleiding fotografie bij Beeldcentrum gevolgd. Een leuke leerzame tijd heb ik daar beleefd. Ik had nog weinig ervaring en vond het lastig om mijn eigen stijl te ontwikkelen. Door de veelzijdige opdrachten die we tijdens de opleiding hebben uitgevoerd ontdekte ik steeds meer wat bij mij paste en wie ik ben als fotograaf.
  Niet alleen de technische kant maar ook het zelfvertrouwen en het omgaan met modellen heb ik geleerd tijdens de opleiding. Ik ben me verder gaan ontwikkelen in portretten en bruiloften, zowel als op locatie als in de studio. Die sfeer vast leggen in een stoere en rauwe stijl past bij mij. Maar ook een zachte liefdevolle sfeer met een bijvoorbeeld een moeder-dochter portret weet ik mooi vast te leggen.

  Na de opleiding had ik genoeg kennis op gedaan en was ik klaar om mijn droom waar te maken, mijn eigen bedrijf in de fotografie. Inmiddels heb ik met ‘De Hart Fotografie’ een hoop ervaring op gedaan maar leer ik ook nog steeds bij. De basis van ‘De Hart Fotografie’ heb ik te danken aan Beeldcentrum en ook na de opleiding heb ik nog regelmatig contact gehad met de docenten. Zij hebben mij zeker geholpen bij het verwezenlijken van mijn droom.”

  Tim de Hart
  www.dehartfotografie.nl