CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

BeeldCentrum Fotografie opleiding start vestiging in Den Haag

Den Haag is een stad met een levendige fotografiecultuur. De stad heeft een eigen fotomuseum, heeft vele talentvolle fotografen voortgebracht en met de koninklijke academie van Beeldende Kunsten heeft Den Haag een zeer goede voltijd kunstopleiding voor fotografie.

Deeltijd fotografie opleiding

Maar wat deze stad van het beeld nog miste is een deeltijd fotografie opleiding op KMBO-niveau. Een opleiding die niet zozeer op kunstfotografie gericht is, maar op praktische fotografie. Een opleiding die je kunt volgen naast je baan, in je vrije tijd.
Een opleiding die je kunt volgen, gewoon omdat je een betere fotograaf wilt worden, gewoon omdat je het leuk vindt of omdat beroepsmatig wilt gaan fotograferen. BeeldCentrum Fotografie opleiding start vanaf februari 2020 met haar opleidingen in Den Haag.

Studenten van BeeldCentrum worden portretfotograaf, huwelijksfotograaf of ze gaan verder in de bedrijfsfotografie en sommige zelfs in de modefotografie. Andere studenten van BeeldCentrum volgende alleen de basisopleiding, zodat ze in hun vrije tijd betere en mooiere foto’s kunnen maken.

Waarom kiezen voor de particuliere deeltijd fotografie opleiding van BeeldCentrum?

BeeldCentrum biedt een praktische vakopleiding. Waarbij je de kennis stapsgewijs krijgt aangeboden, zodat je je de techniek steeds meer eigen maakt. Techniek is belangrijk, maar staat wel ten dienste van het uiteindelijke beeld en de inhoud van de foto. Daarom besteden we bij BeeldCentrum ook veel aandacht aan je creatieve ontwikkeling en aan beeldcommunicatie. Dat doen we door het bespreken van foto’s, zowel opdrachten als eigen werk, maar ook door lessen over compositie en beeldcommunicatie. Maar alleen foto’s kunnen maken is niet voldoende. Als je professioneel in de fotografie werkzaam wilt zijn, moet je je foto’s ook kunnen verkopen. Kennis en vaardigheden op het gebied van ondernemerschap zijn essentieel in de huidige fotografiemarkt. In tegenstelling tot veel andere (particuliere) fotografieopleidingen trainen we je in je ondernemersvaardigheden. Dat doen we op zo’n manier dat die lessen ook interessant zijn voor cursisten die na de vakopleiding geen ambities hebben om professional  te worden.

Fotografie opleiding volgen?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over onze fotografie opleiding? Neem dan een kijkje op onze website. Vanaf januari 2020 kun je de basisopleiding of fotovakopleiding van BeeldCentrum in het Koorenhuis in hartje Den Haag volgen. Schrijf je dan in voor onze basisopleiding om meer uit je camera en je fotografie te halen. Heb je die basiskennis dan is onze fotovakopleiding wellicht iets voor jou. Vakfotografie is het hart van onze opleiding. Je maakt kennis met diverse vormen van fotografie, je ontwikkelt je beeldgevoel en je creativiteit en je verbreedt je technische kennis tot een professioneel niveau.

Download studiegids

Heb je belangstelling om onze fotografie opleiding (Fotovakopleiding of Photographic Design) te volgen?

Dan kun je hier één of beide studiegidsen downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

De Fotovakopleiding is onze studierichting toegepaste fotografie.
Photographic Design is onze studierichting autonome fotografie.

De beiden studiegidsen bevatten informatie over onze basisopleiding.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Postadres:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Den Haag: 
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.