Fotografie is een boeiend, afwisselend, uitdagend en creatief vak. Het kan jouw vak zijn, maar daar heb je wel kennis en vaardigheden voor nodig. Die vaardigheden kun je ontwikkelen en kennis kun je opdoen.

De opleiding VakFotograaf bestaat uit drie onderdelen, die drie stappen in je fotografische ontwikkeling vertegenwoordigen: De Basisopleiding, Vakfotografie en het Afstudeerproject.

Tijdens de basisopleiding, die uit vijf lesdagen bestaat, leer je de beginselen van de fotografie en kun je er achter komen of fotografie wel jouw passie is. Vakfotografie bestaat uit 25 lesdagen verspreid over twee jaar. Gedurende die twee jaar wordt het fundament van je vakmanschap (m/v) gelegd en leer je alle facetten van de professionele fotografie beheersen. Je opleiding rond je af met de specialisatie Project: Gedurende een half jaar, werk je onder begeleiding van je docent aan een door jou zelf gekozen afstudeerproject. Als je dat met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma. De cursusdagen zijn op zaterdag. Tijdens onze opleiding leer je niet alleen fotograferen, maar ook ondernemen. Onmisbaar voor de moderne fotograaf. Voor meer informatie kun je de studiegids van onze fotovakopleiding aanvragen.