CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Docenten

Het overzicht van onze vakbekwame docenten

Werner Pellis

Werner Pellis is een van de oprichters van BeeldCentrum, fotograaf en ervaren docent.
Hij fotografeert het liefst mensen en is in de studio het meest in zijn element. “Door met het licht te spelen (sommige mensen noemen het ook wel eens toveren) kun je zoveel verrassende en bijzondere beelden maken. Ik vind het een uitdaging om de mensen waarvoor ik fotografeer en mezelf elke keer weer te verrassen.”

Meer over Werner Pellis

“Daarnaast is het fotograferen een feest van de afwisselingen. Het ene moment fotografeer je blije kinderen, het moment een ouder stel van 90 jaar.”

In het lesgeven wordt Werner enthousiast van cursisten die het ‘licht’ zien. “Het is prachtig om de ontwikkeling van beginneling tot professioneel fotograaf bij onze cursisten te zien. Bij elke cursist loopt dat proces weer anders en dat maakt het elke keer weer boeiend.”

Naast zijn werkzaamheden als fotograaf en voor BeeldCentrum schrijft Werner voor fotovakblad ‘Pf’. Werner kun je tegenkomen als docent tijdens lessen over portretfotografie,  en techniek, maar ook tijdens lessen over fotografische vormgeving en ondernemerschap.

Moniek van Gils

Moniek is een mensenfotograaf. Ze werkt vanuit de persoon. Hoe is iemand, hoe reageert iemand en wat kan ze daarin sturen? “Ik maak geen mooie foto maar die ontstaat vanzelf bij de persoon door mijn manier van werken”, zegt ze.

“Buiten in de natuur fotograferen daar krijg ik energie van. Het is ook zo mooi buiten. Het daglicht, de kleuren, de structuren. Bruiloften fotografeer ik het liefste. Je hebt 2 mensen die hun mooiste dag van hun leven beleven. Alle emoties die daarbij komen zijn super mooi om te fotograferen. Ik kan echt genieten op zo’n dag en heerlijk mijn passie uitoefenen.”

Meer over Moniek van Gils

Moniek voelt zich ook in de studio op haar gemak. “Daar kunnen kids lekker rond rennen en spelen. Die ruimte wil ik ze graag geven zodat zij zich op hun gemak voelen. Op een speelse manier met de kids omgaan levert eigenlijk altijd mooie momenten op om te fotograferen.”

Als docent krijg je van Moniek lessen in reportagefotografie en portretten, maar je kan haar ook treffen bij lessen over digitale beeldbewerking of compositieleer.

Charlotte Akkermans

Charlotte Akkermans is gespecialiseerd in commerciële en journalistieke fotografie. Haar hart ligt bij de journalistiek fotografie, vanwege het verhaal achter de foto en de maatschappelijke betekenis ervan. Ze is het meest geboeid door de mens achter het nieuws. Een oude vrouw die wordt gekort op de thuiszorg of een varkensboerin tussen haar varkens.

Meer over Charlotte Akkermans

Als kind al had Charlotte er plezier in om anderen iets te leren. Na een opleiding aan de Academie voor Beeldende vorming in 2005 heeft ze haar beroep hiervan gemaakt en combineert ze haar liefde voor fotografie met het docentschap. Charlotte geeft les op een middelbare school en voor BeeldCentrum en werkt freelance voor diverse opdrachtgevers.

Naast lessen fotografielessen geeft Charlotte ook lessen Photoshop voor de opleiding en workshops over andere programma’s uit het Adobe pakket. Charlotte helpt studenten graag verder in hun ontwikkelingen en deelt met heel veel enthousiasme haar kennis en ervaring.

Sabine van der Veeken

Sabine vindt de afwisseling tussen zelf fotograferen en lesgeven erg boeiend. Het verrijkt haar lessen, maar zeer zeker ook haar fotografie. Sabine is afgestudeerd aan een kunstacademie in de richting visuele communicatie en fotografie. Ze fotografeert voornamelijk voor bedrijven, tijdschriften en culturele instellingen. Daarnaast maakt ze vrij werk dat regelmatig geëxposeerd wordt in galeries en op festivals.

Meer over Sabine van der Veeken

Als docent vindt ze het mooi om te zien hoe studenten hun eigen kwaliteiten leren kennen en hun eigen stijl ontdekken en verder ontwikkelen. Je kunt les krijgen van Sabine tijdens de basisopleiding, maar ook tijdens de vakopleiding: daar geeft ze lessen die gericht zijn op creativiteit, maar ook lessen in portret, mode, documentaire en lifestyle fotografie kun je van haar krijgen.

Anneke Veronica

Anneke Veronica is opgeleid tot Vakfotograaf bij BeeldCentrum, ze is dus een docent die uit onze ‘eigen gelederen’ komt. Anneke had al een opleiding en werkervaring in de communicatie toen ze halverwege haar opleiding bij Beeldcentrum begon als zelfstandig fotograaf. In korte tijd is ze in Zeeland uitgegroeid tot een fotograaf van naam. Bruiloftsite ‘Zankyou’ vermeldde haar in hun top tien van beste huwelijksfotografen van Zeeland. Maar ook buiten Zeeland voert ze opdrachten uit. De fotografie bracht haar onder meer naar Italië, Portugal en Tanzania.

Meer over Anneke Veronica

Anneke Veronica wil met haar fotografie mensen raken en inspireren. “Het beeld moet zo sterk zijn, dat de kijker bijna de sfeer kan proeven. Alle zintuigen worden zoveel mogelijk geprikkeld, enkel door deze foto.” Mensen raken en inspireren, zoals ook zijn geraakt en geïnspireerd kan raken door foto’s, dat is ook als docent haar missie.

Anneke geeft les aan de basisopleiding en je kan lessen reportagefotografie, portretfotografie en lessen op het gebied van sociale media van haar krijgen.

Linda Jansen

Linda Jansen is vrijwel meteen na haar afstuderen bij onze opleiding tot Vakfotograaf, docent geworden. Zij combineert een talent voor reportagefotografie en landschapsfotografie met een enorme technische kennis. Voor haar opdrachtgevers, dat zijn voornamelijk bedrijven en instellingen, maakt Linda reportages en portretten.

Meer over Linda Jansen

Voorjaar 2019 publiceerde ze haar eerste fotoboek, tevens haar afstudeerproject aan onze opleiding. Een fotoboek over standhouders van de Oogstmarkt in Rotterdam. Naast haar opdrachten werkt Linda graag aan dit soort langdurige projecten.

Linda’s aanstekelijke enthousiasme en haar grote technische kennis zijn de kracht van haar docentschap. Linda geeft les in de basisopleiding en in de vakopleiding op het gebied van beeldbewerking, flitstechniek en architectuurfotografie. Linda prikkelt onze studenten graag op verschillende manieren, waardoor ze zich als fotograaf verder ontwikkelen.

Klaar om professioneel fotograaf te worden?

Fotografie is meer dan een plaatje schieten. Fotografie is communiceren met beeld. Een goede foto vertelt een verhaal of brengt een boodschap over. Tijdens de opleiding leer je meer over beeldcommunicatie en hoe het toe te passen. Verder leer je om te gaan met fotobewerkingsprogramma’s als Photoshop en Lightroom. Je technische kennis en vaardigheden groeien tot professioneel niveau. Wil je nog meer informatie download dan de studiegids.
Op deze fotoschool ontwikkel je je tot een professioneel fotograaf.

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in voor één van onze opleidingen