CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Docenten

Het overzicht van onze vakbekwame docenten
Werner

Werner Pellis

Werner Pellis is een van de oprichters van BeeldCentrum, fotograaf en ervaren docent.
Hij fotografeert het liefst mensen en is in de studio het meest in zijn element. “Door met het licht te spelen (sommige mensen noemen het ook wel eens toveren) kun je zoveel verrassende en bijzondere beelden maken. Ik vind het een uitdaging om de mensen waarvoor ik fotografeer en mezelf elke keer weer te verrassen.”

Meer over Werner Pellis

“Daarnaast is het fotograferen een feest van de afwisselingen. Het ene moment fotografeer je blije kinderen, het moment een ouder stel van 90 jaar.”

In het lesgeven wordt Werner enthousiast van cursisten die het ‘licht’ zien. “Het is prachtig om de ontwikkeling van beginneling tot professioneel fotograaf bij onze cursisten te zien. Bij elke cursist loopt dat proces weer anders en dat maakt het elke keer weer boeiend.”

Naast zijn werkzaamheden als fotograaf en voor BeeldCentrum schrijft Werner voor fotovakblad ‘Pf’. Werner kun je tegenkomen als docent tijdens lessen over portretfotografie,  en techniek, maar ook tijdens lessen over fotografische vormgeving en ondernemerschap.

Moniek van Gils

Moniek is een mensenfotograaf. Ze werkt vanuit de persoon. Hoe is iemand, hoe reageert iemand en wat kan ze daarin sturen? “Ik maak geen mooie foto maar die ontstaat vanzelf bij de persoon door mijn manier van werken”, zegt ze.

“Buiten in de natuur fotograferen daar krijg ik energie van. Het is ook zo mooi buiten. Het daglicht, de kleuren, de structuren. Bruiloften fotografeer ik het liefste. Je hebt 2 mensen die hun mooiste dag van hun leven beleven. Alle emoties die daarbij komen zijn super mooi om te fotograferen. Ik kan echt genieten op zo’n dag en heerlijk mijn passie uitoefenen.”

Meer over Moniek van Gils

Moniek voelt zich ook in de studio op haar gemak. “Daar kunnen kids lekker rond rennen en spelen. Die ruimte wil ik ze graag geven zodat zij zich op hun gemak voelen. Op een speelse manier met de kids omgaan levert eigenlijk altijd mooie momenten op om te fotograferen.”

Als docent krijg je van Moniek lessen in reportagefotografie en portretten, maar je kan haar ook treffen bij lessen over digitale beeldbewerking of compositieleer.

Moniek
Eva

Eva Kasbergen

Docente Eva Kasbergen werkt in opdracht voor uiteenlopende opdrachtgevers voor portretopdrachten tot architectuuropdrachten. Naast haar werk in opdrachten werkt ze regelmatig aan haar vrij werk dat op diverse plaatsen geëxposeerd is. In 2016 kocht Museum Hilversum enkele van haar werken aan.

Meer over Eva Kasbergen

Eva vindt dat als je op de juiste tijd op de perfecte plaats bent kun je magie creëren en zo de werkelijkheid overstijgen in je foto’s. De gave om die magie te creëren wil ze graag aan haar studenten meegeven. Voor BeeldCentrum geeft Eva les aan zowel de Basisopleiding en aan de vakopleiding. In de vakopleiding kan je lessen landschap- en architectuurfotografie van haar krijgen, maar ook lessen over creativiteit, compositieleer en portretfotografie.

Sabine van der Veeken

Sabine vindt de afwisseling tussen zelf fotograferen en lesgeven erg boeiend. Het verrijkt haar lessen, maar zeer zeker ook haar fotografie. Sabine is afgestudeerd aan een kunstacademie in de richting visuele communicatie en fotografie. Ze fotografeert voornamelijk voor bedrijven, tijdschriften en culturele instellingen. Daarnaast maakt ze vrij werk dat regelmatig geëxposeerd wordt in galeries en op festivals.

Meer over Sabine van der Veeken

Als docent vindt ze het mooi om te zien hoe studenten hun eigen kwaliteiten leren kennen en hun eigen stijl ontdekken en verder ontwikkelen. Je kunt les krijgen van Sabine tijdens de basisopleiding, maar ook tijdens de vakopleiding: daar geeft ze lessen die gericht zijn op creativiteit, maar ook lessen in portret, mode, documentaire en lifestyle fotografie kun je van haar krijgen.

Sabine
Anneke

Anneke Veronica

Anneke Veronica is opgeleid tot Vakfotograaf bij BeeldCentrum, ze is dus een docent die uit onze ‘eigen gelederen’ komt. Anneke had al een opleiding en werkervaring in de communicatie toen ze halverwege haar opleiding bij Beeldcentrum begon als zelfstandig fotograaf. In korte tijd is ze in Zeeland uitgegroeid tot een fotograaf van naam. Bruiloftsite ‘Zankyou’ vermeldde haar in hun top tien van beste huwelijksfotografen van Zeeland. Maar ook buiten Zeeland voert ze opdrachten uit. De fotografie bracht haar onder meer naar Italië, Portugal en Tanzania.

Meer over Anneke Veronica

Anneke Veronica wil met haar fotografie mensen raken en inspireren. “Het beeld moet zo sterk zijn, dat de kijker bijna de sfeer kan proeven. Alle zintuigen worden zoveel mogelijk geprikkeld, enkel door deze foto.” Mensen raken en inspireren, zoals ook zijn geraakt en geïnspireerd kan raken door foto’s, dat is ook als docent haar missie.

Anneke geeft les aan de basisopleiding en je kan lessen reportagefotografie, portretfotografie en lessen op het gebied van sociale media van haar krijgen.

Linda Jansen

Linda Jansen is vrijwel meteen na haar afstuderen bij onze opleiding tot Vakfotograaf, docent geworden. Zij combineert een talent voor reportagefotografie en landschapsfotografie met een enorme technische kennis. Voor haar opdrachtgevers, dat zijn voornamelijk bedrijven en instellingen, maakt Linda reportages en portretten.

Meer over Linda Jansen

Voorjaar 2019 publiceerde ze haar eerste fotoboek, tevens haar afstudeerproject aan onze opleiding. Een fotoboek over standhouders van de Oogstmarkt in Rotterdam. Naast haar opdrachten werkt Linda graag aan dit soort langdurige projecten.

Linda’s aanstekelijke enthousiasme en haar grote technische kennis zijn de kracht van haar docentschap. Linda geeft les in de basisopleiding en in de vakopleiding op het gebied van beeldbewerking, flitstechniek en architectuurfotografie. Linda prikkelt onze studenten graag op verschillende manieren, waardoor ze zich als fotograaf verder ontwikkelen.

Linda
Twan

Twan van den Bos

Twan van den Bos heeft een docentenopleiding gedaan en is sinds de jaren negentig docent op een middelbare school. Daarnaast heeft hij rond de eeuwwisseling een studie theologie gevolgd aan de universiteit. Zijn opleiding in de fotografie heeft hij bij BeeldCentrum gevolgd en naast zijn werk als docent is hij actief als autonoom fotograaf.

Meer over Twan van den Bos

Twan heeft een ruime ervaring als docent en een brede kennis van de fotografie. Twan helpt studenten het beste uit zichzelf te halen. Zijn kennis op het gebied van documentaire fotografie, historie van de fotografie en beeldcommunicatie is inspirerend.

Iris van ’t Riet

Iris Schoonus – van ‘t Riet is een gepassioneerd portretfotograaf en docente. Na een studio te hebben gehad in Noorwegen heeft ze sinds enkele jaren een studio in Amersfoort. Iris fotografeert vooral kinderen, met haar schilderachtige portretten heeft ze al diverse prijzen gewonnen, maar ze maakt ook zeer persoonlijke, kwetsbare portretten van vrouwen.

Meer over Iris van 't Riet

Iris heeft een verleden als docente op een ROC. Tegenwoordig geeft ze naast de lessen aan studenten van BeeldCentrum ook regelmatig workshops aan collega fotografen. Bij BeeldCentrum kun je les van haar krijgen in de basisopleiding, maar ook in de vakopleiding. Daar geeft ze onder meer lessen in studiofotografie, portretfotografie, ondernemerschap en Photoshop.

Iris
Iris

Orande Mensink

Orande Mensink heeft cum laude haar Masters of Fine Art Photography en een postacademische opleiding voor het lesgeven in creatieve kunst behaald in Engeland. Daar heeft ze enkele jaren lesgeven aan studenten van verschillende leeftijdsgroepen en niveaus.
Naast het lesgeven werkt ze gepassioneerd aan haar persoonlijke projecten, meestal is dat verhalende fotografie. Hiervoor haalt ze inspiratie uit archieven en persoonlijke ervaringen. Haar werk is geëxposeerd in Groot Brittannië, India, China en Nederland.

Meer over Orande Mensink

Orande is nu weer woonachtig in Nederland. Bij Beeldcentrum geeft ze zowel creatieve als technische lessen en begeleidt ze als mentor studenten tijdens hun studie. Orande geeft zowel les op onze vestiging in Zoetermeer als op onze vestiging in Zundert.

Robert van Hall

Robert van Hall is een portretfotograaf en bruidsfotograaf uit Den Haag. Hij is gespecialiseerd in fine-art portretfotografie, waarin het licht van de oude meesters is terug te zien. Daarnaast maakt hij zakelijke portretfoto’s in de fotostudio en op locatie, die voor sociale media en websites worden gebruikt.

Meer over Robert van Hall

Naast zijn passie voor fotografie is het overdragen van kennis essentieel voor Robert. Andere fotografen verder helpen op hun fotografiereis en hen inspireren vindt hij een belangrijk onderdeel van zijn eigen fotografiereis, want als fotograaf ben je nooit uitgeleerd. Robert geeft les aan de basisopleiding en aan de Fotovakopleiding op onze vestiging in Zoetermeer. 

Iris
Iris

Marco de Groot

Marco de Groot is al docent fotografie sinds 1989. Hij is een klassiek geschoolde fotograaf die jaren lang professioneel actief was als autonoom fotograaf. Marco heeft meerder exposities gehad in binnen- en buitenland. Fotograaf zijn is een prachtig beroep, maar Marco vindt het eigenlijk nog mooier om zijn passie voor fotografie over te brengen op anderen.

Meer over Marco de Groot

Marco houdt als docent een oogje in het zeil tijdens het leerproces van zijn studenten. Een docent begeleidt de student en reguleert de informatie die op een bepaald moment gegeven wordt, maar minstens zo belangrijk, ook de informatie die op dat moment nog niet gedeeld wordt.
Marco’s technische kennis zet hij vooral in bij lessen in de studio, maar ook zijn creatieve kennis zet hij in als docent in de basisopleiding en de meer creatieve lessen.

Martijn de Steur

Martijn de Steur is een specialist in de studio. Hij staat vaak in de studio om producten te fotograferen of hij is bezig een evenement vast te leggen. Daarnaast is hij te vinden bij cateringbedrijven en horecagelegenheden. Voor deze opdrachtgevers is hij bezig om de gerechten zo smakelijk mogelijk in beeld te brengen.

Meer over Martijn de Steur

Martijn heeft jaren als autodidact parttime in de fotografie gewerkt. Een aantal jaren terug besloot hij om bij BeeldCentrum de Fotovakopleiding te volgen om daarna fulltime in de fotografie te gaan werken. Inmiddels heeft hij zoveel kennis opgegaan in de product- en foodfotografie dat het tijd werd om die kennis over te dragen.
Martijn geeft les in de basisopleiding en in de Fotovakopleiding.

Iris
Fotovakopleiding

Klaar om professioneel fotograaf te worden?

Fotografie is meer dan een plaatje schieten. Fotografie is communiceren met beeld. Een goede foto vertelt een verhaal of brengt een boodschap over. Tijdens onze fotografie opleiding leer je meer over beeldcommunicatie en hoe het toe te passen. Verder leer je om te gaan met fotobewerkingsprogramma’s als Photoshop en Lightroom. Je technische kennis en vaardigheden groeien tot professioneel niveau. Wil je nog meer informatie download dan de studiegids. Op deze fotovakschool ontwikkel je je tot een professioneel fotograaf.

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in voor één van onze opleidingen