Maximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Veelgestelde vragen

Heeft u nog andere vragen? Gebruik dan het contactformulier. We proberen je zo snel mogelijk antwoord te geven of contact met je op te nemen.
Hoe langt duurt de opleiding Vakfotograaf?

De opleiding bestaat uit drie delen. De basisopleiding bestaat uit vijf lesdagen en die gewoonlijk verdeeld zijn over ongeveer acht weken. Het jaar Vakfotografie, het hart van de opleiding tot VakFotograaf bestaat uit 25 lesdagen en duurt een jaar. Het afstudeerproject heeft 6 lesdagen verdeeld over een half jaar. Je kunt in het gunstigste geval de opleiding afronden in 1 jaar en acht maanden.

Krijg ik een certificaat bij het behalen van delen van de opleiding.

Ja, je krijgt na het behalen van de basisopleiding een certificaat. Ook na het behalen van het jaar Vakfotografie krijg je een certificaat. Na het succesvol afronden van het afstudeerproject heb je recht op het diploma VakFotograaf.

Welke apparatuur heb ik nodig tijdens de opleiding?

Een digitale spiegelreflexcamera, met minimaal een 18-55 mm objectief. De camera dient de mogelijkheid hebben om diafragma en sluitertijd handmatig in te stellen.

Een computer met een beeldbewerkingsprogramma. In het begin zul je met Photoshop Elements uit de voeten kunnen. Verderop in de opleiding is Photoshop CS onmisbaar.

Kan ik studiefinanciering aanvragen voor de opleiding?

Nee, dat kan niet omdat we een particulier opleidingsinstituut zijn. Je kunt ook geen OV-jaarpas aanvragen.

Ik ben in het bezit van de basiskennis en wil meteen starten aan het jaar Vakfotografie en de basisopleiding overslaan, kan dat?
Dat is wel mogelijk, maar er vindt wel eerst een intakegesprek plaats zodat we je kennis kunnen toetsen.
Hoe modern is de opleiding Vakfotograaf?
De opleiding wordt jaarlijks aangepast aan de ontwikkelingen in de fotografie, zodat de opleiding helemaal up-to-date is. We maken gebruik van diverse media zoals internet, video, op je kennis te laten maken met de professionele fotografie. Gastdocenten laten je ook kennis maken met de praktijk.
Kan ik via BeeldCentrum korting krijgen voor het afwerken van mijn foto’s?
Ja, we hebben een afspraken met diverse leveranciers van fotoprintproducten en fotopresentatieproducten. Zij doen voor studenten van BeeldCentrum een stapje extra en bieden kortingen aan.
Kan ik apparatuur huren van de opleiding?
Ja, dat kan. Studio-apparatuur kun je gratis gebruiken. Wel teken je hiervoor een gebruikersovereenkomst. Wil je een laptop van BeeldCentrum gebruiken dan gelden dezelfde regels.
Kan ik die apparatuur bij BeeldCentrum gebruiken buiten lestijden?
In principe kan dat. Je kan ons bellen, wanneer je terecht kan.
Zijn er ook activiteiten buiten de opleiding?
Ja, regelmatig organiseren we excursies naar vak gerelateerde plekken. In de ene keer is dat een gallery, de andere keer een vaklab, of een grote afnemer van fotografie.
Zijn de docenten werkzaam in de praktijk?
Ja, docenten van BeeldCentrum werken in deeltijd. Daarnaast zijn ze werkzaam als fotograaf. Voor hele specifieke technische vakken hebben we een specialist die niet in de dagelijkse fotografische praktijk werkzaam is, maar wel opgeleid is als docent.
Kom je als fotograaf makkelijk aan werk?
Nee, je zult als zelfstandig ondernemer je moeten onderscheiden van anderen, door je fotografie, maar ook door bijvoorbeeld je presentatie en je marketing. Tijdens de opleiding waar je zo optimaal mogelijk op die praktijk voorbereid.
Kan ik buiten de lessen vragen stellen aan docenten?
Ja, je kunt per mail alle docenten bereiken. Hoe kun je overdag ons bellen en we proberen je dan zo spoedig mogelijk met je docent in contact te brengen.
Kan ik meer informatie krijgen over de opleiding?
Ja, je kan een mail sturen naar info@beeldcentrum.com dan sturen we je de studiegids toe.
Hebben jullie een vakantierooster?
Ja, we houden ons aan het vakantierooster van Zuid Nederland

Download studiegids

Heb je belangstelling om de Basis- of Vakopleiding fotografie te volgen? Dan kun je hier onze studiegids downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Zundert:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert
Zundert ligt op enkele kilometers van Breda.