CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Ervaringen cursisten

Wat vinden onze cursisten van BeeldCentrum?
Fotografie opleiding ervaring

Anneke Veronica

‘Het volgen van de opleiding fotografie aan het BeeldCentrum heeft mij een sterkere fotograaf gemaakt. Fotografie is altijd een hobby geweest en ik was dan ook een soort zelf aangeleerde fotograaf. Gevoel voor fotograferen had ik al wel maar door het volgen van deze opleiding heb ik veel aspecten van fotografie beter leren begrijpen.

Er zit een verschil tussen gevoel hebben voor compositie en daadwerkelijk begrijpen waarom een bepaalde compositie je foto sterker maakt. Ik ben nog steeds geen hele technische fotograaf maar begrijp wel wat mijn camera doet en hoe je met licht om moet gaan wat heel bepalend is voor je foto.

Je leert tijdens de opleiding veel over verschillende onderwerpen, daardoor ontdek je wat je leuk vind en ontwikkel je een eigen stijl. Ik ben mijn eigen bedrijf gestart en werk als bruids- en lifestyle fotograaf. Het is zo fijn om bijzondere, waardevolle momenten voor anderen vast te leggen zodat de herinnering van deze momenten blijft.

Mijn stijl is te typeren als licht en romantisch en ik werk het allerliefst met daglicht. Ondanks dat ik echt een gevoelsfotograaf blijf, ben ik ontzettend blij met alles wat ik hier heb mogen leren want ik ben hierdoor echt gegroeid. Dank je wel!

Tim de Hart

“In 2015 heb ik de vakopleiding fotografie bij Beeldcentrum gevolgd. Een leuke leerzame tijd heb ik daar beleefd. Ik had nog weinig ervaring en vond het lastig om mijn eigen stijl te ontwikkelen. Door de veelzijdige opdrachten die we tijdens de opleiding hebben uitgevoerd ontdekte ik steeds meer wat bij mij paste en wie ik ben als fotograaf.
Niet alleen de technische kant maar ook het zelfvertrouwen en het omgaan met modellen heb ik geleerd tijdens de opleiding. Ik ben me verder gaan ontwikkelen in portretten en bruiloften, zowel als op locatie als in de studio. Die sfeer vast leggen in een stoere en rauwe stijl past bij mij. Maar ook een zachte liefdevolle sfeer met een bijvoorbeeld een moeder-dochter portret weet ik mooi vast te leggen.

Na de opleiding had ik genoeg kennis op gedaan en was ik klaar om mijn droom waar te maken, mijn eigen bedrijf in de fotografie. Inmiddels heb ik met ‘De Hart Fotografie’ een hoop ervaring op gedaan maar leer ik ook nog steeds bij. De basis van ‘De Hart Fotografie’ heb ik te danken aan Beeldcentrum en ook na de opleiding heb ik nog regelmatig contact gehad met de docenten. Zij hebben mij zeker geholpen bij het verwezenlijken van mijn droom.”

Opleiding fotografie cursist
Ervaring fotografie opleiding

Hanneke de Ligt

Ik heb de opleiding met veel plezier gevolgd. Ik vond het altijd erg gezellig in de groep waar ik in zat!

Ook het maken van de opdrachten was een goeie stok achter de deur om te fotograferen en er mee bezig te zijn. De uitdaging van sommige opdrachten die mij best moeilijk leken en die achteraf toch goed gelukt waren. Het heeft mij als fotograaf zeker op weg geholpen.

Rene Nelissen

Mijn opleiding tot vakfotograaf heb ik bij BeeldCentrum gevolgd in een 1-op-1 traject. Dat betekende dat ik privé lessen kreeg. Het grote voordeel daarvan vond ik, dat ik meer aandacht kreeg dan in een groep en dat ik heel specifiek met de docenten in gesprek kon gaan over vragen die bij me bleven hangen. Het is me zeer goed bevallen.

Het werk van mijn afstudeerproject heb ik na het behalen van mijn diploma geëxposeerd in het gemeentehuis in Oss, de gemeente waar ik in dienst ben als huisfotograaf. Die expositie leverde veel publiciteit voor mij en mijn fotowerk op. Er is inmiddels zelfs een serie ansichten van gemaakt.

Tijdens de opleiding heb ik inhoudelijk veel geleerd. Ik ben lid van een aantal onlineplatforms, maar daar leer ik techniekjes. De echte ontwikkeling als fotograaf heb ik door het directe contact met mijn docenten doorgemaakt, dankzij hun lessen, coaching en feedback.

cursist fotografie opleiding
Ervaring fotografie cursist

Thera van Leenen

In een kleine klas met vakdocenten in rap tempo je camera leren kennen? Altijd al net wat mooiere foto’s willen maken? Gebruiksvriendelijke lesstof met leuke opdrachten voor een betaalbare prijs. Elke schooldag met plezier aan de slag en voldaan weer naar huis! Zo leuk dat ik na de basisopleiding heb besloten om door te gaan met de vakopleiding. Hiermee ben ik nu op de helft en ik heb enorm veel geleerd, gefotografeerd en niet onbelangrijk enorm genoten en vooruitgang geboekt. Kortom ja ik raad het Beeldcentrum zeker aan!! Hieronder zie je een van de opdrachten om een standbeeld te fotograferen, was erg leuk!

 

Paula van der Meulen

Chapeau voor jullie opleiding. Ik heb in mijn basisopleiding ontzettend veel geleerd. Het heeft me zo geïnspireerd dat ik nu de vakopleiding ga volgen. Voor iedereen die van fotograferen houdt is Beeldcentrum fotografieopleidingen zeker een aanrader. 

Paula’s reactie vind je ook hier: www.facebook.com/BeeldcentrumFotografieopleidingen/

 

Voorbeeld fotografie opleiding
Cursist opleiding fotografie

Judith van Mil

Ik ben begonnen met de basisopleiding. Toen al veel nieuwe dingen geleerd. Tijdens de vakopleiding van meerdere docenten les gehad en verschillende technieken onder de knie gekregen. Vooral studiofotografie (en de lessen over licht) vond ik erg leuk en leerzaam. Tijdens de vakopleiding kwam ik er achter waar mijn hart lag m.b.t het fotograferen. Het afstudeerproject was voor mij de kers op de taart. Ik kan de opleiding aan iedereen aanbevelen die beter wil worden in fotograferen, hobbymatig of professioneel. Na de opleiding kun je in ieder geval als professioneel fotograaf jezelf presenteren en je eigen bedrijf beginnen. Jammer dat ik klaar ben met de opleiding, ik ga de lesdagen op de zaterdagen missen!

Deze review vind je ook op onze Facebookpagina:
https://www.facebook.com/pg/BeeldcentrumFotografieopleidingen/reviews/?ref=page_internal

Leonie van Udenhout

Na wat wikken en wegen ben ik begonnen aan de vakopleiding bij het Beeldcentrum. De basisopleiding had ik al afgerond. Tijdens de opleiding les gehad van verschillende vakdocenten over verschillende takken van fotografie. Wat mijn voorkeur had waren de lessen over studiofotografie en de lessen over licht/daglicht. Ook flitsen met je externe flitser vond ik interessant. Waar mijn hart lag tav fotografie wist ik al wel. Dat is toch het fotograferen van personen en studiofotografie. Mijn afstudeerproject was dan ook studiofotografie en tijdens het afstudeerproject ontdekte ik ook dat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken. Tijdens al de lessen leer je ook een hoop over jezelf, ik ga zeker onze lessen op zaterdag missen.. Ik raad de opleiding aan, als je meer over fotografie wilt leren en of dit nu op professionele vlak is of hobbymatig. De kennis heb je in ieder geval opgedaan tijdens de opleiding. Zelf ben ik enorm blij dat ik deze stap of eigenlijk stappen heb ondernomen.

Deze review vind je ook op onze Facebookpagina:
https://www.facebook.com/pg/BeeldcentrumFotografieopleidingen/reviews/?ref=page_internal

Cursist fotografie
Fotovakopleiding

Klaar om professioneel fotograaf te worden?

Fotografie is meer dan een plaatje schieten. Fotografie is communiceren met beeld. Een goede foto vertelt een verhaal of brengt een boodschap over. Tijdens onze fotografie opleiding leer je meer over beeldcommunicatie en hoe het toe te passen. Verder leer je om te gaan met fotobewerkingsprogramma’s als Photoshop en Lightroom. Je technische kennis en vaardigheden groeien tot professioneel niveau. Wil je nog meer informatie download dan de studiegids. Op deze fotovakschool ontwikkel je je tot een professioneel fotograaf.

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in voor één van onze opleidingen