CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Een student in beeld: Caroline de winter

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat studenten afgestudeerd van onze opleidingen. Om deze studenten een podium te geven, schrijven we een blog waarin we iedere keer een student in beeld brengen. In dit blog Caroline de Winter.

Caroline begon in januari 2022 aan de vakopleiding fotografie, waarna ze afgelopen maand afstudeerde. Caroline fotografeerde nog niet lang toen ze aan de opleiding begon, maar wilde graag nieuwe dingen leren.

Ook een fotografie opleiding volgen? Bekijk hier onze opleidingen en masterclasses!

Caroline de Wit

Waarom ben je begonnen met de opleiding?

Ik heb altijd al geroepen dat ik een fotograaf in me heb, maar dat ik het niet kon bewijzen. Ik fotografeerde ook nog niet zo lang toen ik aan de opleiding begon, maar ik wilde gewoon erg graag aan de slag. Ik wilde mooie pareltjes gaan maken in de vorm van beeld en ik wilde leren. Dat vind ik ook zo leuk aan fotografie. Je kunt oneindig veel door blijven leren als fotograaf. Er is altijd wel iets nieuws waar je je in kunt verdiepen en waar je mee door kunt.

Caroline de Winter

Wat vond je van de opleiding?

Ik vond de opleiding hartstikke leuk. Het leukste was de uitdaging. Ik heb best een druk leven, maar de opleiding was voor mij altijd een prioriteit. Ik moest er echt tijd voor maken en dat hield me ook scherp. Verder hadden we een erg leuke groep en vond ik het heel erg fijn dat we van verschillende docenten les kregen. Je leert zo op verschillende manieren over verschillende onderwerpen en daar kun je je steeds weer door laten inspireren.

Hoe ga je door na de opleiding?

Ik heb me tijdens mijn opleiding al ingeschreven bij de KvK, omdat ik ook tijdens mijn opleiding al wat aanvragen voor opdrachten kreeg. Ik houd me vooral bezig met theaterfotografie, zakelijke fotografie, portretfotografie en events en ik vind het dan leuk om echt creatief bezig te zijn. Dat komt denk ik ook omdat ik zelf ook theater speel. Ik wil altijd graag een verhaal vertellen met mijn foto’s. Fine art portretfotografie vind ik daarbij erg gaaf, daar wil ik me de komende tijd nog veel verder in ontwikkelen.

Ik ben natuurlijk nog maar net begonnen met mijn bedrijf, dat is echt nog in ontwikkeling. Zo ben ik nog bezig met het maken van een website en met het trekken van klanten.

Caroline de Winter
Caroline de Winter

Wat zijn je sterke punten?

Het creatieve aspect gaat bij mij altijd vrij gemakkelijk. Dat merkte ik ook tijdens de opleiding. Zodra we een opdracht kregen, had ik al een paar ideeën om die opdracht op een leuke manier uit te voeren. Ik ga er dan ook gewoon voor en durf risico’s te nemen. Soms kun je erg lang over iets nadenken voordat je actie onderneemt, maar dat doe ik liever niet. Ik denk er juist niet te veel over na en ga er dan mee aan de slag, zo kan ik echt mijn creativiteit kwijt.

Heb je nog tips voor (toekomstige) studenten?

Laat je echt onderdompelen in de opleiding. Kijk wat je echt leuk vind om te fotograferen en focus je vervolgens daarop. Door die keuze te maken, kun je echt een doel voor jezelf stellen. Daarbij kan het je ook helpen in de aanschaf van apparatuur.

Waar kun je Caroline vinden?

Er wordt nog hard gewerkt aan een website. Tussendoor kun je Caroline vinden en op de hoogte blijven van haar werk op:

Caroline de Winter

Download studiegids

Heb je belangstelling om onze fotografie opleiding (Fotovakopleiding of Photographic Design) te volgen?

Dan kun je hier één of beide studiegidsen downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

De Fotovakopleiding is onze studierichting toegepaste fotografie.
Photographic Design is onze studierichting autonome fotografie.

De beiden studiegidsen bevatten informatie over onze basisopleiding.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Postadres:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Den Haag: 
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.