CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Een student in beeld: Charlie Meijer

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat studenten afgestudeerd van onze opleidingen. Om deze studenten een podium te geven, schrijven we een blog waarin we iedere keer een student in beeld brengen. In dit blog Charlie Meijer.

Charlie Meijer begon in oktober 2020 aan de vakopleiding fotografie, ze begon bij de eerste groep studenten van de Fotovakopleiding in Zoetermeer. Daarvoor had ze al een basisopleiding gevolgd. Zodra ze namelijk in aanraking kwam met fotografie, kwam ze erachter dat dit echt haar passie is.

Ook een fotografie opleiding volgen? Bekijk hier onze opleidingen en masterclasses!

Charlie Meijer

Waarom ben je begonnen met de opleiding?

Mijn zoontje werd door een portretfotograaf gevraagd om een keertje model te staan. Ik zag ze toen bezig en ik dacht: dat kan ik ook! Geen idee waarom ik dat dacht, maar ik wilde het wel heel graag leren, dus toen ben ik eerst de basisopleiding gaan volgen. Dat vond ik toen zo leuk dat ik daarna ben doorgestroomd naar de fotovakopleiding.

Charlie Meijer

Wat vond je van de opleiding?

Ik ben in oktober 2021 begonnen met de opleiding en ben in januari 2022 afgestudeerd. De opleiding heb ik in Zoetermeer gevolgd. Ik vond de opleiding echt hartstikke leuk. Het was echt een leuke en inhoudelijke opleiding. We hadden ook een toffe groep, dat hielp ook.

Ik merkte ook dat het me erg motiveerde, het is een brede opleiding waarbij je veel verschillende dingen leert. Dat was enorm leuk. Normaal zou ik me bijvoorbeeld nooit bezighouden met architectuurfotografie, maar dat heb ik tijdens de opleiding wel even gedaan.

Hoe gaat het nu met je fotografie?

Ik had wat medische problemen, ik ben nu weer aan het opbouwen en hoop dan mijn fulltime baan te kunnen maken van mijn fotografie. Ik houd me voornamelijk bezig met portretfotografie en fotografeer bijvoorbeeld veel kinderen.

Tijdens de opleiding zei ik altijd dat ik nooit zou beginnen aan trouwfotografie. Dat leek me niks en ik dacht ook dat het niets voor mij was. Tot ik een dagje met een trouwfotograaf mee mocht lopen en ik het enorm leuk bleek te vinden. Nu houd ik me dus ook steeds meer bezig met trouwfotografie.

Charlie Meijer
Charlie Meijer

Wat zijn je sterke punten?

Ik zie het fotograferen echt als een uitdaging om mooi beeld te maken. Dat doe ik het liefst met bestaande elementen, ik gebruik bijvoorbeeld veel natuurlijk licht. Het communiceren met mijn modellen zou ik echt als mijn sterke punt benoemen. Mensen zijn bij mij snel op hun gemak. Ik probeer mijn modellen dan ook op een natuurlijke manier te sturen, ze hoeven bijvoorbeeld niet per se te lachen op de foto van mij, ik gewoon iets in die ogen zien. Mijn slogan is dan ook ‘Capturing souls’. Ik fotografeer veel kinderen en als ik met kinderen werk, merk ik vaak dat ze een beetje verlegen zijn. Als we dan een tijdje bezig zijn en die kinderen hebben gezien hoe stoer ze op de foto staan, gaan ze ook echt met een boost zelfvertrouwen naar huis. Dat is echt leuk om te zien.

Heb je nog een tip voor (toekomstige) studenten?

Haal er echt alles uit. Ga vooral veel doen, want ervaring is echt goud waard. Het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat je wat minder tijd hebt voor een opdracht, waardoor je al snel voor iets makkelijks kiest, maar probeer jezelf wel echt uit te dagen. Daar leer je zo veel van. De opleiding is zo voorbij en je wilt niet terugkijken en denken dat je eigenlijk toch nog wel meer had gekund.

Stap uit je comfort zone, want je komt echt dingen tegen die je geweldig vindt. Kijk maar naar mij en mijn trouwfotografie!

Waar kun je Charlie vinden?

Charlie is actief op onder andere:

Download studiegids

Heb je belangstelling om onze fotografie opleiding (Fotovakopleiding of Photographic Design) te volgen?

Dan kun je hier één of beide studiegidsen downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

De Fotovakopleiding is onze studierichting toegepaste fotografie.
Photographic Design is onze studierichting autonome fotografie.

De beiden studiegidsen bevatten informatie over onze basisopleiding.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Postadres:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Den Haag: 
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.