CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Een student in beeld: Luzanne Foesenek

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat studenten afgestudeerd van onze opleidingen. Om deze studenten een podium te geven, schrijven we een blog waarin we iedere keer een student in beeld brengen. In dit blog Luzanne Foesenek.

Luzanne begon in januari 2021 aan de vakopleiding fotografie, waarna ze in mei 2022 afstudeerde. Toen ze begon waren de lessen vanwege corona nog digitaal, maar ook dat kon haar niet tegenhouden. Ze wilde graag meer leren, ze wilde door.

Ook een fotografie opleiding volgen? Bekijk hier onze opleidingen en masterclasses!

Luzanne Foesenek

Waarom ben je begonnen met de opleiding?

Fotografie is altijd al een grote hobby geweest en ik fotografeer dan ook al erg lang. Ik had al wel wat fotografie lessen gevolgd hier en daar, maar ik wilde me graag meer professionaliseren. Het was namelijk mijn plan om te beginnen met afscheidsfotografie en daarvoor wilde ik graag een diploma behalen. Daarbij wilde ik ook aan mijn zekerheid werken, omdat ik toch nog makkelijk onzeker ben.

Luzanne Foesenek

Wat vond je van de opleiding?

De opleiding kost je erg veel tijd, maar ik vond iedere minuut het waard. Het is een erg leuke opleiding om te doen. We hadden een enorm gezellige groep. Tijdens de opleiding krijg je te maken met verschillende docenten die allemaal op een andere manier lesgeven. Dat is fijn en zorgt voor afwisseling.

Hoe gaat het nu met je fotografie?

Momenteel werk ik nog twee dagen in de week bij mijn kinderopvang, de andere dagen ben ik bezig met fotografie. Ik ben na de opleiding dus begonnen met afscheidsfotografie. Dat is heel waardevol. Het zijn namelijk echt foto’s die ertoe doen. Daarnaast doe ik ook gezinsshoots en ben ik begonnen met bruiloften. Ik doe ook newborn shoots en fotografeer ook voor stichting Earlybirds. Dat is een stichting die kosteloos reportages in het ziekenhuis aanbiedt aan ouders met veel te vroeg geboren kindjes. Ook dat zijn echt foto’s die ertoe doen.

Luzanne Foesenek
Luzanne Foesenek

Wat vind je zo leuk aan fotografie?

Een foto is voor mij echt een herinnering. Als je na bijvoorbeeld veertig jaar een foto weer ziet, dan komen die herinneringen weer terug. Met een foto kun je echt iets speciaals meegeven. Mijn stijl weerspiegelt dat ook wel. Ik fotografeer ook gewoon zoals het is: geen filters of zware bewerkingen. Dat vind ik het mooist en dat maakt die herinnering naar mijn idee het sterkst. Ik haal hier echt voldoening uit.

Wat zijn je sterke punten?

Ik kan goed met mensen overweg. Je moet in dit vak goed kunnen luisteren en goed kunnen aanvoelen naar wat voor beeld iemand op zoek is, dat kan ik goed. Wat betreft afscheidsfotografie: ik zeg altijd dat ik er wel ben, maar dat je me eigenlijk niet ziet. Ik maak mezelf onzichtbaar, zodat mensen geen last van mij hebben tijdens zo’n afscheid. Dat is belangrijk, want een afscheid is natuurlijk enorm waardevol.

Waar kun je Luzanne vinden?

Luzanne is actief op:

Heb je nog een tip voor (toekomstige) studenten?

Ga het gewoon doen. Ik heb ook lang getwijfeld, maar het is echt alles waard. Maak tijd vrij voor de opleiding. Als je die tijd ervoor neemt, is de opleiding geweldig leuk en kun je er enorm veel uit halen.

Luzanne Foesenek

Download studiegids

Heb je belangstelling om onze fotografie opleiding (Fotovakopleiding of Photographic Design) te volgen?

Dan kun je hier één of beide studiegidsen downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

De Fotovakopleiding is onze studierichting toegepaste fotografie.
Photographic Design is onze studierichting autonome fotografie.

De beiden studiegidsen bevatten informatie over onze basisopleiding.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Postadres:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Den Haag: 
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.