CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Een student in beeld: Martijn de Steur

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat studenten afgestudeerd van onze opleidingen. Om deze studenten een podium te geven, schrijven we een blog waarin we iedere keer een student in beeld brengen. In dit blog Martijn de Steur.

In januari 2020 begon Martijn met de Fotovakopleiding van BeeldCentrum. Martijn had altijd al wel wat met fotografie, maar wilde graag meer. In 2020 kreeg hij de tijd en de mogelijkheid om de opleiding te gaan volgen en die kans pakte hij met beide handen aan.

Ook een fotografie opleiding volgen? Bekijk hier onze opleidingen en masterclasses!

Sambal-boontjes_de-Steur-fotografie-klein

Waarom ben je begonnen met de opleiding?

Ik werkte voorheen als projectbegeleider in de beveiligingstechniek, maar ik wilde altijd al meer met fotografie. Toen ik de opleiding in 2022 afrondde, was het voor mij financieel mogelijk om mijn baan op te zeggen en volledig voor de fotografie te gaan. Dat heb ik toen gedaan. Ik vind het leuk om mooie maar realistische beelden te maken en ik houd het graag natuurlijk. Vergeleken met mijn drukke baan is dit een verademing.

Nivea-creme_de-Steur-fotografie-klein

Wat vond je van de opleiding?

Ik vond de opleiding heel erg leuk. In eerste instantie wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar er wordt wel veel tijd en aandacht aan alle technieken en dergelijke besteed. Je hebt ook verschillende leraren, waardoor je erg veel mee krijgt. We hadden ook echt een leuke en gezellige groep. Ik heb enorm veel geleerd gedurende de opleiding. Het leukste aan de opleiding vond ik denk ik het afstuderen. Dat is een hoop werk, maar het was wel een toffe uitdaging.

Hoe gaat het nu met je fotografie?

Ik focus me momenteel vooral op productfotografie en foodfotografie. Tijdens de opleiding begon ik met macro, maar toen we het gingen hebben over ons plan ná de opleiding, realiseerde ik me al snel dat je met macro moeilijk geld kunt verdienen. Nu kom ik in feite overal waar eten is en doe ik veel reclamewerk. Dat vind ik echt leuk en het is heel erg breed.

Ik heb besloten mezelf twee jaar de tijd te geven om mijn bedrijf op te starten, het vinden van klanten is in het begin namelijk wel erg lastig. Je moet jezelf echt zichtbaar maken en je netwerk moet gaan groeien. Ik ben nu dus ook nog heel veel bezig met netwerken, dat doe ik ook veel via LinkedIn. In de toekomst hoop ik wel fulltime te kunnen fotograferen natuurlijk.

Wendy Peereboom fotografie
Wendy Peereboom fotografie

Wat zijn je sterke punten?

Ik ben heel erg creatief en ga dus altijd wel de uitdaging aan. Dat zorgt er ook voor dat ik er eigenlijk altijd wel iets moois van weet te maken. Daarbij ben ik technisch best sterk en weet ik goed met belichting te werken. Gelukkig vind ik netwerken ook leuk en niet moeilijk, dus dat helpt wel bij het opbouwen van een bedrijf.

Heb je nog een tip voor (toekomstige) studenten?

Kijk echt goed om je heen naar welke opleiding bij je past. Voordat ik voor deze opleiding koos, heb ik ook naar verschillende opleidingen gekeken en ben ik ook in gesprek gegaan met leraren. Lees je daarbij ook alvast in over je camera en zorg ervoor dat je die basiskennis ook echt kent. Investeer tijd in jezelf. Besteed er aandacht aan en haal eruit wat erin zit.

Waar kun je Martijn vinden?

Martijn is actief op onder andere:

Download studiegids

Heb je belangstelling om onze fotografie opleiding (Fotovakopleiding of Photographic Design) te volgen?

Dan kun je hier één of beide studiegidsen downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

De Fotovakopleiding is onze studierichting toegepaste fotografie.
Photographic Design is onze studierichting autonome fotografie.

De beiden studiegidsen bevatten informatie over onze basisopleiding.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Postadres:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Den Haag: 
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.