CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Een student in beeld: Nico Baars

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat studenten afgestudeerd van onze opleidingen. Om deze studenten een podium te geven, schrijven we een blog waarin we iedere keer een student in beeld brengen. In dit blog Charlie Meijer.

In december 2020 begon Nico met de vakopleiding fotografie en studeerde in juni 2022 af. Fotografie was altijd al een grote hobby en Nico was op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Ook een fotografie opleiding volgen? Bekijk hier onze opleidingen en masterclasses!

Nico Baars

Waarom ben je begonnen met de opleiding?

Ik fotografeer al heel lang, maar wilde mezelf uitdagen en beter worden in het fotograferen. Daarbij wilde ik ook graag nieuwe genres en invalshoeken ontdekken. Dat de opleiding in groepsverband is vond ik erg aantrekkelijk, ik wilde namelijk ook door andere mensen geïnspireerd raken. Daarom heb ik ook echt gewacht met me inschrijven tot er weer klassikale lessen waren, door corona ging dat natuurlijk een tijdje niet.

Nico Baars

Wat vond je van de opleiding?

De opleiding was voor mij erg verrassend. Het was erg inspirerend en leerzaam. De opleiding is erg breed, dus ik heb echt verschillende genres leren kennen. Daardoor heb ik andere leuke genres ontdekt, maar heb ik ook geleerd wat ik absoluut niet leuk vind om te doen en waar ik dus van weg moet blijven. Ik dacht bijvoorbeeld altijd dat ik het maken van portretten helemaal niks zou vinden, maar dat bleek ik toch erg leuk te vinden.

Het leukste aan de opleiding vond ik het enthousiasme van de docenten en de studenten. Dat was echt aanstekelijk. Het was ook enorm leuk om zoveel maanden als groep samen aan iets te werken.

Hoe gaat het nu met je fotografie?

Ik heb deze opleiding nooit gevolgd om van fotografie mijn werk te maken, ik wilde gewoon beter worden in fotograferen. Het gaat hartstikke goed met mijn fotografie, maar ik maak er dus niet mijn beroep van. Fotografie is mijn grootste hobby, ik ben de opleiding gaan volgen om mezelf te verbeteren.

Nico Baars
Nico Baars

Wat zijn je sterke punten?

Ik focus me vooral op urbex en architectuurfotografie, dat doe ik het liefst. Fotografie is alles met een bepaalde blik bekijken, ik kan me daar helemaal in verliezen. Zo kan ik uren bezig zijn met een mooi beeld maken. Mijn sterkste punt is denk ik het kiezen van een goed standpunt. Dat kreeg ik tijdens het afstuderen ook specifiek van mijn docenten te horen, dat ze nog niet veel foto’s met standpunten als die van mij hadden gezien.

Wat zou je nog willen leren?

Blijven leren is een beetje de ‘story of my life’. Ik wil altijd blijven leren en ik zou me graag nog meer focussen op de fine art van architectuurfotografie. Daarom heb ik me ook opgegeven voor de masterclass Photoshop en ga ik die binnenkort volgen. Architectuur en fine art zit hem toch veel in de nabewerking, dus daar hoop ik veel verder mee te komen.

Waar kun je Nico vinden?

Nico is actief op:

Heb je nog een tip voor (toekomstige) studenten?

Het klinkt als een cliché, maar ga het gewoon doen. Kom echt naar de les en doe actief mee, je leert enorm veel van de mensen om je heen. Aarzel niet en daag jezelf uit. Vertrouw op jezelf, je medeleerlingen en het proces. Wees ook niet bang om kritiek te ontvangen. Veel mensen vinden het moeilijk om feedback te krijgen, maar het is echt belangrijk dat je daar goed mee om leert gaan. Je kunt er namelijk erg veel van leren.

Nico Baars

Download studiegids

Heb je belangstelling om onze fotografie opleiding (Fotovakopleiding of Photographic Design) te volgen?

Dan kun je hier één of beide studiegidsen downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

De Fotovakopleiding is onze studierichting toegepaste fotografie.
Photographic Design is onze studierichting autonome fotografie.

De beiden studiegidsen bevatten informatie over onze basisopleiding.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Postadres:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Den Haag: 
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.