CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Opleiding volgen bij BeeldCentrum via het UWV

Sinds het najaar van 2021 kan je bij BeeldCentrum een opleiding volgen via het UWV.  BeeldCentrum heeft een overeenkomst met het UWV als opleidingspartner. Daarmee kan je een opleiding bij ons volgen met behoud van uitkering. Wil je je laten omscholen dan kan je via een omscholingstraject bij BeeldCentrum terecht en een toekomst in de fotografie opbouwen.

Als je op dit moment een WW, WIA of Wajong uitkering hebt, heb je recht op scholingsbudget via het UWV. Met dit scholingsbudget kan je vaardigheden aanleren of verbeteren die je helpen bij het vinden van een baan. Het is zelfs zo, dat terwijl je bezig bent met je opleiding bij ons, je een tijdelijke vrijstelling kunt aanvragen voor je sollicitatieplicht.

De hoogte van je opleidingsbudget hangt af van wat nodig. Je hoeft zelfs niets voor te schieten. Beeldcentrum en het UWV regelen het financiële gedeelte onderling.

Vragen die wij vaak krijgen over een fotografieopleiding volgen via het UWV zijn de volgende:

fotograferen bij weinig licht

Wanneer heb ik recht op een opleidingsbudget?

Dat hangt van diverse factoren af en dat kan je het beste navragen bij je contactpersoon van het UWV (via je werkmap). Lukt dat niet en heb je hulp of advies van ons nodig benader ons dan via email: info@beeldcentrum.nl.

Kan ik een studie volgen met een ww-uitkering?

Zit je in de WW en wil je een opleiding volgen? Dan kan het beste contact opnemen met het UWV voordat je je bij ons inschrijft. Het UWV bekijkt dan of je de opleiding nodig hebt om werk te vinden en als zo is betaalt het UWV de opleiding en hoef je tijdens de opleiding wellicht niet te solliciteren.

Kan ik een fotografieopleiding volgen met een WIA- of WAO-uitkering?

Ja, als je een WIA of WAO-uitkering ontvangt, kan je met behoud van uitkering een opleiding volgen. Ook in dat geval is het verstandig om eerst met het UWV te overleggen voor je je inschrijft. Als je de opleiding nodig hebt om werk te vinden, betaalt het UWV de studiekosten.

Kan ik een opleiding volgen met een bijstandsuitkering?

Heb je een bijstandsuitkering van de gemeente? Dan kun je het best contact opnemen met de persoonlijke klantmanager. Die weet of je recht hebt op een vergoeding.

Download studiegids

Heb je belangstelling om onze fotografie opleiding (Fotovakopleiding of Photographic Design) te volgen?

Dan kun je hier één of beide studiegidsen downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

De Fotovakopleiding is onze studierichting toegepaste fotografie.
Photographic Design is onze studierichting autonome fotografie.

De beiden studiegidsen bevatten informatie over onze basisopleiding.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Postadres:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Den Haag: 
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.