CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Tracking geef je foto snelheid

Mariska Grob, studente aan onze vakopleiding, fotografeert regelmatig voor motorbladen en maakt daar dan prachtige beelden voor, zoals deze, waarbij de motor de camera in lijkt te rijden.

Voorbeeld tracking fotografie

Deze foto is vanuit een rijdend voertuig gemaakt. Deze vorm van fotografie wordt ‘tracking’ genoemd. De fotograaf ligt dan meestal in een kofferbak van een auto of op een aanhanger en fotografeert de motor die er zeer kort achter rijdt. Er wordt dan ook meestal met groothoeklenzen gewerkt. Omdat je met dezelfde snelheid als de motor beweegt kan je langere sluitertijden aanhouden, waarbij de omgeving mooi ‘verstreept’ en je meer snelheid in het beeld krijgt. Een spannend beeld krijg je door zowel de motor als het ‘vluchtpunt’ of ‘verdwijnpunt’ in beeld te hebben. Ook een S-compositie, die je op bochtige wegen kan maken, levert vaak fraaie beelden op.

De specificaties van de foto zijn: Nikon D500, 20mm, F 16, S 1/60

Fotografie opleiding volgen?

Wil je ook betere (groeps)foto’s maken en een fotografie opleiding volgen? Schrijf je dan in voor onze basisopleiding om meer uit je camera en je fotografie te halen. Heb je die basiskennis dan is onze Fotovakopleiding wellicht iets voor jou. Vakfotografie is het hart van onze opleiding. Je maakt kennis met diverse vormen van fotografie, je ontwikkelt je beeldgevoel en je creativiteit en je verbreedt je technische kennis tot een professioneel niveau.

Tracking fotografie

Download studiegids

Heb je belangstelling om onze fotografie opleiding (Fotovakopleiding of Photographic Design) te volgen?

Dan kun je hier één of beide studiegidsen downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

De Fotovakopleiding is onze studierichting toegepaste fotografie.
Photographic Design is onze studierichting autonome fotografie.

De beiden studiegidsen bevatten informatie over onze basisopleiding.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Zundert:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert
Zundert ligt op enkele kilometers van Breda.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.