CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Een student in beeld: Wendy Peereboom

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat studenten afgestudeerd van onze opleidingen. Om deze studenten een podium te geven, schrijven we een blog waarin we iedere keer een student in beeld brengen. In dit blog Wendy Peereboom.

In 2019 begon een collega van Wendy Peereboom aan de Fotovakopleiding bij BeeldCentrum. Zelf timmerde Wendy al aardig aan de weg met het oprichten van een eigen bedrijf in de huisdierenfotografie. Een half jaar later begon ze ook bij BeeldCentrum, omdat ze toch graag een diploma wilde voordat ze zich écht professionele fotograaf ging noemen.

Ook een fotografie opleiding volgen? Bekijk hier onze opleidingen en masterclasses!

Wendy Peereboom fotografie

Hoe was dat?

Het leek me nuttig om de opleiding te doen. Ik wilde graag meer leren en wilde ook graag dat diploma verdienen voor ik echt voor mezelf zou beginnen. Als ik daarop terugkijk, was dat zeker een goede beslissing, in die 1,5 jaar heeft mijn werk enorme sprongen gemaakt. Ik ben best perfectionistisch, ik wilde dus ook steeds beter. Voor mijn portfolio heb ik een 9 gehaald en ik ben afgestudeerd met Uitmuntend. Daar ben ik stiekem wel een beetje trots op, ik heb alles eruit gehaald wat erin zat.

Ik vond het ook echt jammer toen de opleiding uiteindelijk klaar was. Het was erg leuk om allerlei verschillende dingen uit te proberen en we hadden een geweldig leuke groep. Zelfs de opdrachten die voor mij minder interessant waren, omdat ik me daar niet op wilde focussen, vond ik leuk. Alleen de commerciële koffie-opdracht, waarbij we dus foto’s van koffie moesten maken… Tja, ik lust geen koffie en mijn huis heeft dagen naar koffiebonen geroken, maar uiteindelijk ben je tevreden met het resultaat en ook dan is het leuk. Ook de verdeling was goed; het waren niet te veel en niet te weinig lessen. We kregen steeds nieuwe onderwerpen en dus ook steeds weer een nieuwe uitdaging.

Waarom ben je begonnen met de opleiding?

In 2015 ging ik naar Lapland, toen heb ik mijn eerste echte camera gekocht. Daar heb ik toen best mooie foto’s gemaakt. Rond diezelfde tijd overleed mijn kat en ik besefte toen dat ik, ondanks dat ik honderden foto’s van haar had, geen mooie portretfoto had van haar. Ik ben daarna begonnen met huisdieren te fotograferen. Eerst mijn eigen huisdieren en daarna ook huisdieren van anderen. Ik wilde mensen een mooie herinnering aan hun dieren geven. Toen later een collega van mij de fotovakopleiding ging volgen, vond ik dat wel erg leuk klinken. In 2019 ben ik zelf ook begonnen met de fotovakopleiding, eind 2021 ben ik afgestudeerd.

Hoe ben je na de opleiding verder gegaan?

Naast mijn fotografie heb ik nog een baan als belastingadviseur, dat is natuurlijk totaal iets anders maar fotografie vult dat aan, mijn creativiteit kan ik hier in kwijt. Inmiddels heb ik ook wel echt een eigen fotografie bedrijf waarmee ik al heel wat mensen heb blij gemaakt met dromerige, authentieke portretten. Ik ben begonnen met dieren fotograferen en dat doe ik nog steeds, maar inmiddels ben ik wat uitgebreid. Nu doe ik ook kinderen, soms een koppelshoot of een zwangerschapsshoot. Dit jaar heb ik ook mijn eerste bruiloft gefotografeerd, dat was erg leuk en spannend maar wel voor herhaling vatbaar.

Wendy Peereboom
Wendy Peereboom fotografie

Wat zijn je sterke punten?

Ik ben erg perfectionistisch, ik wil altijd alles beter doen en het moet ook allemaal goed gaan. Dat zorgt eigenlijk altijd voor erg mooie foto’s en dat is dan ook een sterk punt van mij. Verder kan ik goed communiceren en heb ik ook veel geduld. Dat is belangrijk als je dieren fotografeert, dan gaat het vaak niet in één keer. Ook een connectie met de dieren is belangrijk. Ik ben dan ook altijd bezig met het karakter van een dier vastleggen. Zo zorg ik ervoor dat de beelden niet te standaard worden.

Heb je nog een tip voor (toekomstige) studenten?

Ik zou zeggen denk buiten de lijntjes en blijf niet binnen je grenzen. Door je grenzen te verleggen, kun je steeds een beetje beter worden en dat is een goede uitdaging.

Het is wel belangrijk dat je het altijd met plezier blijft doen. Vind je het fotograferen leuk, dan blinkt jouw eigen stijl er altijd in uit.

Waar kun je Wendy vinden?

Wendy is actief op onder andere:

Download studiegids

Heb je belangstelling om onze fotografie opleiding (Fotovakopleiding of Photographic Design) te volgen?

Dan kun je hier één of beide studiegidsen downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

De Fotovakopleiding is onze studierichting toegepaste fotografie.
Photographic Design is onze studierichting autonome fotografie.

De beiden studiegidsen bevatten informatie over onze basisopleiding.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Postadres:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Den Haag: 
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.