CRKBO geregistreerde opleidingMaximaal 10 personen Scherpe prijs Vakkundige docenten telefoon laten staan

Op zoek naar een school voor fotografie?

De kwaliteitscode voor opleidingen voor Kort Beroepsonderwijs is van toepassing op onze school voor fotografie

 

 

BasisopleidingVakopleiding

Ben je op zoek naar een school voor fotografie? Start dan met een opleiding fotografie van BeeldCentrum. Hier kun je zowel al beginnend fotograaf als ervaren en toekomstig professionele fotograaf terecht. 

Wil je de basis kneepjes van het fotograferen leren en meer uit je fotocamera en jezelf halen? Start dan met de basisopleiding fotografie op onze school voor fotografie. 

Ben je al een meer ervaren fotograaf en wil je de stap zetten naar toekomstig professioneel fotograaf? Met onze fotovakopleiding wordt je klaargestoomd voor de professionele wereld van de fotografie.

Basisopleiding fotografie

Speciaal voor de amateur of startende fotograaf hebben wij de de basisopleiding fotografie in het leven geroepen. Maak een vliegende start als fotograaf en leer hier de basisbeginselen van het fotograferen. Zo leer je op onze school voor fotografie hoe je beter kunt fotograferen door meer uit je fotocamera en jezelf te kunnen halen.

Inhoud basisopleiding fotografie

In de basisopleiding fotografie maak je kennis met de beginselen van fotografie. Hét startpunt als je meer wilt leren over fotografie. Maar ook de eerste opstap voor jouw professionele carrière als fotograaf..

De basisopleiding fotografie bestaat uit 5 lesdagen op onze school voor fotografie. Hier leer je de basis kneepjes van de verschillende technieken van fotografie en leer je meer over de functies van de fotocamera. Denk daarbij aan:

 • diafragma’s,
 • ISO-waarde,
 • sluitertijden,
 • scherptediepte,
 • brandpuntsafstanden,
 • effect van de flits en
 • de werking van je camera.

Op onze school voor fotografie leer je meer dan de basistechnieken van fotografie beheersen. Fotografie gaat verder dan enkel technische kennis. Fotografie gaat om het kijken en het zien. Het spelen met licht en het spelen met vormen. Zo leer je meer over beeldgevoel en over gevoel voor compositie binnen fotografie. Daarbij leer je niet alleen van je eigen werk, maar ook van het werk van andere fotografen. 

Ook maak je kennis met verschillende fotografie genres zoals:

 • portretfotografie,
 • landschapsfotografie en
 • reportagefotografie.

Certificaat basisopleiding fotografie

Heb je de basisopleiding fotografie met goed gevolg afgelegd op onze school voor fotografie? Dan ontvang je een een officieel certificaat. Afhankelijk van jouw ambitie kun je hierna ook doorstromen naar de vakopleiding fotografie.

Aantal lesdagen en locatie

De opleiding bestaat uit 5 lesdagen op onze school voor fotografie. Als locatie kunt u daarbij kiezen uit Zundert (vlakbij Breda) of Zoetermeer (vlakbij Den Haag). 

Kosten basisopleiding fotografie

We willen de kunst van het fotograferen graag promoten en voor zoveel mogelijk enthousiastelingen bereikbaar houden. Daarom zijn de kosten voor onze basisopleiding slechts € 395,-. Kom je met 2 personen of meer? Meldt dit bij het inschrijven in het berichtenvenster en ontvang 10% korting!

Fotovakopleiding

De basisbeginselen van fotografie al onder de knie en toe aan de volgende stap? Bijvoorbeeld als kickstart naar een carrière als professionele fotograaf? Schrijf je dan nu in voor de vakopleiding fotografie op onze school voor fotografie.

Inhoud opleiding fotografie tot vakfotograaf

Vakfotografie is het belangrijkste onderdeel binnen de fotografie studie op onze school voor fotografie. Hier leg je de basis voor je toekomst als (professioneel) fotograaf. Tijdens de studie verbreedt je je technische kennis tot een professioneel niveau en wordt jouw creativiteit verder gestimuleerd door onze enthousiaste docenten.

De opleiding bestaat uit 25 lesdagen verspreid over anderhalf jaar. Daarin ga je aan de slag met zaken als:

 • Portretfotografie in diverse vormen (studio, op locatie, particulieren, zakelijk),
 • Product/reclame fotografie in diverse vormen,
 • Compositieleer,
 • De geschiedenis van de fotografie,
 • Creatieve lessen,
 • Landschap en architectuurfotografie,
 • Modefotografie,
 • Het bewerken van foto’s met Adobe Photoshop & Lightroom,
 • Verschillende lessen over flitsen met de reportageflitser,
 • Lessen over licht en kleur en
 • Journalistieke en documentaire fotografie en de digital workflow.

Op onze school voor fotografie stimuleren we je jouw eigen stijl te ontwikkelen. Zo ga je tijdens deze studie ook een eigen richting kiezen. Waarbij je een keuze gaat maken op het gebied van onderwerp, techniek en presentatie. Daarbij ga je naast het opdoen van de benodigde theorie ook aan de slag met praktijkopdrachten. Door onder begeleiding van onze docenten jezelf te verdiepen in zowel de theorie als de praktijk leer je de fijne kneepjes van beroepsmatig fotograferen. 

Het laatste gedeelte van de vakopleiding bestaat uit een eigen gekozen project. Met afronding van dit project rond je uiteindelijk ook de opleiding af.

Diploma vakopleiding fotografie

Na het goed afronden van de vakopleiding fotografie op onze school voor fotografie ontvang je het diploma van vakfotograaf.

Aantal lesdagen en locatie

De opleiding bestaat uit 25 lesdagen verdeeld over anderhalf jaar. Hierin ga je in een kleine groep van 10 cursisten aan de slag. Je krijgt daarbij intensieve begeleiding van ons enthousiaste docententeam. 

Als locatie van de vakopleiding fotografie kun je kiezen uit Zundert (vlakbij Breda) of Zoetermeer (vlakbij Den Haag).

kosten vakopleiding fotografie

De kosten voor de vakopleiding fotografie op onze school voor fotografie bedragen €2250,-. Betaling in termijnen is mogelijk. Starten met opleiding kan verspreid door het jaar.

maximaal 10 personen

scherpe prijs

vakkundige docenten

Enkele beelden van onze cursisten

Krijg een betere impressie door meer werk van onze cursisten te bekijken.

foto opleiding
Opleiding fotograaf
fotografie opleiding impressie

Hobby of beroep?

Fotograaf van beroep worden of als fotoliefhebber meer over fotografie leren?

De opleiding tot Vakfotograaf van BeeldCentrum leidt je op tot een vakman/vakvrouw die klaar is voor de huidige turbulente markt. Je leert de fotografische technieken beheersen en je creativiteit verder ontwikkelen. Maar dat niet alleen. De hedendaagse fotograaf moet ook kennis maken hebben van sociale media, marketing, sales en boekhouding. Daarnaast moet je kunnen communiceren met vormgevers en ontwerpers. Op veel opleidingen leer je fotograferen, bij BeeldCentrum leer je daarnaast ook ondernemen. Ondernemersvaardigheden zijn onmisbaar voor de moderne fotograaf. De opleiding van BeeldCentrum laat je kennis maken met deze waaier van disciplines en bereidt je voor om als professional fotograaf succesvol je beroep te kunnen uitoefenen.

Ben je fotografieliefhebber, wil je je kennis uitbreiden, maar niet perse professioneel fotograaf worden? Ook dan ben je welkom op onze vakopleiding. Elk jaar studeren er bij ons cursisten af die de opleiding hebben gevolgd uit passie voor de fotografie.

Ervaringen van onze cursisten
Na de opleiding had ik genoeg kennis op gedaan en was ik klaar om mijn droom waar te maken: mijn eigen bedrijf in de fotografie
Tim de Hart

Jammer dat ik klaar ben met de opleiding, ik ga de lesdagen missen
Judith van Mil

De echte ontwikkeling als fotograaf heb ik door het directe contact met mijn docenten doorgemaakt, dankzij hun lessen, coaching en feedback
René Nelissen

Download studiegids

Heb je belangstelling om onze fotografie opleiding (Fotovakopleiding of Photographic Design) te volgen?

Dan kun je hier één of beide studiegidsen downloaden. In de studiegids vind je informatie over de inhoud van de opleiding, de lessen en toetsen.

De Fotovakopleiding is onze studierichting toegepaste fotografie.
Photographic Design is onze studierichting autonome fotografie.

De beiden studiegidsen bevatten informatie over onze basisopleiding.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze ervaren docenten

Dit zijn onze ervaren docenten met elk een eigen specialisme. 

Werner Pellis

Werner Pellis

Studiofotografie, portretfotografie, beeldbewerking

Eva Kasbergen

Eva Kasbergen

Techniek, beeldcommunicatie, reportage

Moniek van Gils

Moniek van Gils

Huwelijksfotografie, locatiefotografie, flitstechniek

Anneke Vermue

Anneke Vermue

Huwelijksfotografie, locatiefotografie

Sabine van der Veeken

Sabine van der Veeken

Beeldbewerking, beeldcommunicatie, portretfotografie, studiofotografie

Linda Jansen

Linda Jansen

Beeldcommunicatie, beeldbewerking, flitstechniek

Twan van den Bos

Twan van den Bos

Documentaire fotografie, beeldcommunicatie

Iris van ’t Riet

Iris van ’t Riet

Portretfotografie, beeldbewerking Studiofotografie, techniek

Orande Mensink

Orande Mensink

Documentaire fotografie, techniek, beeldcommunicatie, reportage

Marco de Groot

Marco de Groot

Portretfotografie, Studiofotografie in al haar facetten.

Robert van Hall

Robert van Hall

Portretfotografie, basisopleiding, beeldcommunicatie

Fotovakopleiding

Klaar om professioneel fotograaf te worden?

Fotografie is meer dan een plaatje schieten. Fotografie is communiceren met beeld. Een goede foto vertelt een verhaal of brengt een boodschap over. Tijdens onze fotografie opleiding leer je meer over beeldcommunicatie en hoe het toe te passen. Verder leer je om te gaan met fotobewerkingsprogramma’s als Photoshop en Lightroom. Je technische kennis en vaardigheden groeien tot professioneel niveau. Wil je nog meer informatie download dan de studiegids. Op deze fotovakschool ontwikkel je je tot een professioneel fotograaf.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze cursussen, de basisopleiding fotografie of over de opleiding Vakfotograaf neem dan contact op met BeeldCentrum. Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Neem contact op

Je kunt ons e-mailen of bellen, wij staan je graag te woord.

Postadres:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert

Cursuslocatie Zundert:
Molenstraat 120
4881 CV Zundert
Zundert ligt op enkele kilometers van Breda.

Cursuslocatie Den Haag:
Prinsegracht 27
2512 EW Den Haag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.